Ενωτική Πρωτοβουλία

15ο Αντιπολεμικό Διήμερο

15

 

Ραδιοφωνικό Spot

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ 15ου ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

>> Αριστερά & Κρίση-Εργασία


 >> Εκπαίδευση


 >> Φασιμός & Δημοκρατικά Δικαιώματα


 >> Ανεργία και επισφάλεια


 >> Ελεύθερο Λογισμικό και Ιντερνετ 


>> Πόλεμος - Προσφυγιά


>> Πολιτισμός


Να πολεμήσουμε τις αιτίες του πολέμου

10672058_1033606140019149_7310186171348689654_n

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης Διοργανώνει για 15η φορά το Αντιπολεμικό Διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μετά από 15 χρόνια το Αντιπολεμικό Διήμερο φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Το 2002 η αφορμή που μας έκανε να ξεκινήσουμε το εγχείρημα αυτό ήταν ο πόλεμος των Η.Π.Α. στο Αφγανιστάν, σήμερα οι πόλεμοι συνεχίζουν στη Μέση Ανατολή με τους βομβαρδισμούς και τις φρικαλεότητες του ISIS. Μπορεί να έχουν αλλάξει τα μέρη και τα χρόνια, αλλά οι ένοχοι παραμένουν ίδιοι και δεν είναι άλλοι από το κεφάλαιο την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Ίδια παραμένουν και τα θύματα. Ολόκληροι λαοί πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή την δίψα των λίγων για περισσότερα κέρδη και όσοι γλυτώνουν αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τον τόπο τους. Τεράστια κύματα προσφυγιάς, πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο και στεναχώρια στα πρόσωπα χιλιάδων ανθρώπων έχουν γίνει συνηθισμένες εικόνες που τις αντικρίζουμε καθημερινά.

Βομβαρδισμοί και θύματα λοιπόν στη Μέση Ανατολή, φτώχεια και εξαθλίωση στην Ελλάδα, αποτελούν το σύγχρονο πόλεμο που καλούμαστε όλοι να διαλέξουμε στρατόπεδο. Προσπαθούν να μας κάνουν να συνηθίσουμε την μετανάστευση, την ανεργία και την ανασφάλεια. Προσπαθούν να μας πείσουν καθημερινά μέσα από τα ΜΜΕ ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Να θέσουμε το ερώτημα: γίνεται να είναι μονόδρομος μια πολιτική που καταστρέφει τα πάντα; Να είναι μονόδρομος οι μισθοί πείνας, το ασφαλιστικό έκτρωμα και η διάλυση κάθε δημόσιου αγαθού;

Σε όλα αυτά εμείς τους απαντάμε: αγώνας μαζικός και ξεσηκωμός. Αγώνας από φοιτητές και εργαζομένους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ γιατί μπορούμε και πρέπει να διασφαλίσουμε την λειτουργία των πανεπιστημίων και τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Αγώνας από όλους τους εργαζομένους και τον λαό για να σταματήσει η αντιλαϊκή επίθεση. Έμπρακτη αλληλεγγύη και αγώνας τώρα για τη βοήθεια των προσφύγων και το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που καταστρέφουν ολόκληρους λαούς. Αγώνας λοιπόν που θα είναι ενάντια με τις πολιτικές των κυβερνήσεων, τον μονόδρομο της Ε.Ε. που αποφασίζει και διατάζει και ενός χρέους που αυτοί δημιούργησαν, για να πάρουμε τη ζωή και τη χώρα στα δικά μας χέρια.

Για να έχουμε πάλι ομορφιές στην ζωή μας θα πρέπει να αγωνιστούμε. Δεν ξέρουμε αν θα νικήσουμε ή αν θα χάσουμε. Έχουμε χρέος να δώσουμε την μάχη για την σωτηρία όλου του λαού. Και τελικά αν δούμε και την ιστορία, όταν οι λαοί αποφάσισαν να συγκρουστούν έχοντας ακλόνητη θέληση, τότε τα κατάφεραν. Έτσι θα τα καταφέρουμε και εμείς.

Ως Ενωτική Πρωτοβουλία έχουμε επιλέξει το Αντιπολεμικό Διήμερο να γίνεται χωρίς είσοδο, ακριβώς γιατί αντιλαμβανόμαστε την δύσκολη οικονομική κατάσταση που ισχύει για την πλειοψηφία του λαού. Επίσης επιλέγουμε κάθε χρόνο συνειδητά να μη συνεργαζόμαστε με χορηγούς και για αυτό ζητάμε την οικονομική ενίσχυση που δίνεται από τον κόσμο που έρχεται και παρακολουθεί το φεστιβάλ.

 

 

Το πρόγραμμα συζητήσεων:

suzitiseis

 

       Οι συναυλίες της πρώτης μέρας:                                     Οι συναυλίες της δεύτερης μέρας:

8

9