Ενωτική Πρωτοβουλία

17ο Αντιπολεμικό Διήμερο

 

Ραδιοφωνικό Spot

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ 17ου ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

>> Ιδιτωτικοποιήσεις-Χώροι-Airbnb


>> Εκπαίδευση


>> Φασιμός & Δημοκρατικά Δικαιώματα


>> Πόλεμος


>> Νεολαία και Μηχανικοί

 

 

Χαράζουμε το δρόμο
κόντρα στο σκοτάδι

17_antipolemiko_programma 4

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, μαζί με το σχήμα ΣΑΜΠΟΤΑΖ-ΕΑΑΚ ΤΕΙ Χανίων, διοργανώνει για 17η συνεχή χρονιά το Αντιπολεμικό Διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Χανιά. Μετά από 17 χρόνια το Αντιπολεμικό Διήμερο φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Στη σημερινή πολιτική συγκυρία με την όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που παίρνει την ειδική μορφή στη περιοχή μας της σύγκρουσης των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας, χρειάζεται μια ενιαία διεθνιστική απάντηση με βασικά αιτήματα τα ζήτηματα της ειρήνης και συνεργασίας των λαών, γύρω από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια και τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό.

 

Σε ένα σκηνικό, με ολοένα και κλιμακούμενες πολεμικές αναμετρήσεις, ολόκληροι λαοί πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή την δίψα των λίγων για περισσότερα κέρδη και ταυτόχρονα στην Ελλάδα το κεφάλαιο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει ότι μπορεί ώστε να εφαρμοστούν τα σκληρά μέτρα εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νέας γενιάς. Παράλληλα, κάνει επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ενοχοποίηση των προσωπικών σχέσεων καθώς και την ενοχοποίηση των απολυμένων εγκύων.

 

Βομβαρδισμοί και θύματα λοιπόν στη Μέση Ανατολή, φτώχεια και εξαθλίωση στην Ελλάδα, αποτελούν το σύγχρονο πόλεμο που καλούμαστε όλοι να διαλέξουμε στρατόπεδο. Προσπαθούν να μας κάνουν να συνηθίσουμε την μετανάστευση, την ανεργία και την ανασφάλεια. Προσπαθούν να μας πείσουν καθημερινά μέσα από τα ΜΜΕ ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

 

Σε όλα αυτά εμείς τους απαντάμε: αγώνας μαζικός και ξεσηκωμός. Αγώνας από φοιτητές και εργαζόμενους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ γιατί μπορούμε και πρέπει να διασφαλίσουμε την λειτουργία των πανεπιστημίων και τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Αγώνας από όλους τους εργαζόμενους και τον λαό για να σταματήσει η αντιλαϊκή επίθεση. Έμπρακτη αλληλεγγύη και αγώνας τώρα για το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που καταστρέφουν ολόκληρους λαόυς.

 

** Η Ενωτική Πρωτοβουλία και το ΣΑΜΠΟΤΑΖ είναι ανεξάρτητα αριστερά σχήματα που δρουν στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο ΤΕΙ Χανίων αντίστοιχα καθώς και στην πόλη των Χανίων και έχουν επιλέξει το Αντιπολεμικό Διήμερο να γίνεται χωρίς είσοδο, ωστέ να μπορεί ο καθένας να το παρακολουθήσει. Καθώς είμαστε αντίθετοι στη λογική συνεργασίας με χορηγούς, ζητάμε την οικονομική ενίσχυση όλων εσάς που έρχεστε και στηρίζετε το Φεστιβάλ μας