Ενωτική Πρωτοβουλία

18ο Αντιπολεμικό Διήμερο

 

Ραδιοφωνικό Spot

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ 18ου ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

>> Περιβάλλον


>> Εκπαίδευση


>> Φασιμός & Δημοκρατικά Δικαιώματα


>> Πόλεμος


 

Στις στάχτες της ΕΕ
να ανάψουμε τη φλόγα της ανατροπής

18_antipolemiko_programma

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, μαζί με το σχήμα ΣΑΜΠΟΤΑΖ-ΕΑΑΚ ΤΕΙ Χανίων, διοργανώνουν για 18η συνεχή χρονιά το Αντιπολεμικό Διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Χανιά. Μετά από 18 χρόνια το Αντιπολεμικό Διήμερο φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Στη σημερινή πολιτική συγκυρία με την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που παίρνει την ειδική μορφή στη περιοχή μας της σύγκρουσης των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας και με τις ανακατατάξεις στην περιοχή των Βαλκανίων(συμφωνία Πρεσπών), χρειάζεται μια ενιαία διεθνιστική απάντηση με βασικά αιτήματα τα ζητήματα της ειρήνης και συνεργασίας των λαών, γύρω από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική, τα Βαλκάνια και τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό.


Σε ένα σκηνικό, με ολοένα και κλιμακούμενες πολεμικές αναμετρήσεις, ολόκληροι λαοί πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή την δίψα των λίγων για περισσότερα κέρδη και ταυτόχρονα στην Ελλάδα το κεφάλαιο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη σύμπλευση με την ΕΕ κάνουν ότι μπορούν ώστε να εφαρμοστούν τα σκληρά μέτρα εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νέας γενιάς. Παράλληλα, συντελείται επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας, με τη συζήτηση για κατάργηση του ασύλου να επανέρχεται στο προσκήνιο.


Βομβαρδισμοί και θύματα λοιπόν στη Μέση Ανατολή, φτώχεια και εξαθλίωση στην Ελλάδα, προσπάθεια επιβολής του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και επέμβασης στη Λατινική Αμερική αποτελούν το σύγχρονο σκηνικό του πόλεμου που καλούμαστε όλοι να διαλέξουμε στρατόπεδο. Προσπαθούν να μας κάνουν να συνηθίσουμε την μετανάστευση, την ανεργία και την ανασφάλεια. Προσπαθούν να μας πείσουν καθημερινά μέσα από τα ΜΜΕ ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.


Σε όλα αυτά εμείς τους απαντάμε: αγώνας μαζικός και ξεσηκωμός. Αγώνας από φοιτητές και εργαζόμενους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ γιατί μπορούμε και πρέπει να διασφαλίσουμε την λειτουργία των πανεπιστημίων και τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Αγώνας από όλους τους εργαζόμενους και τον λαό για να σταματήσει η αντιλαϊκή επίθεση, για την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ. Έμπρακτη αλληλεγγύη και αγώνας τώρα για το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που καταστρέφουν ολόκληρους λαούς.


** Η Ενωτική Πρωτοβουλία και το ΣΑΜΠΟΤΑΖ είναι ανεξάρτητα αριστερά σχήματα που δρουν στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο ΤΕΙ Χανίων αντίστοιχα καθώς και στην πόλη των Χανίων και έχουν επιλέξει το Αντιπολεμικό Διήμερο να γίνεται χωρίς είσοδο, ώστε να μπορεί ο καθένας να το παρακολουθήσει. Καθώς είμαστε αντίθετοι στη λογική συνεργασίας με χορηγούς, ζητάμε την οικονομική ενίσχυση όλων εσάς που έρχεστε και στηρίζετε το Φεστιβάλ μας